DFMcentraal.nl

Inloggen of inschrijven

Bouw je eigen Skûtsje!

Nu vele mensen thuis zitten vanwege het corona virus heeft Harrie Schadenberg – in samenwerking met het ’t Fredehûs en Sociaal werk De Kear – een initiatief op gestart voor de creatieve inwoners van Balk en omgeving.

Vanaf aankomende vrijdag kunt u tussen 14:00 uur en 14:30 uur terecht bij ‘t Fredehûs (Dubbelstraat 10) om daar het eerste deel van het bouwpakket van een skûtsje op te halen.

Een skûtsje (Fries voor ‘schuitje’) is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoerden ze mest, terpaarde, aardappelen en andere bulkgoederen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje.

Het bouwpakket kan thuis in elkaar worden gezet. Het enige wat u nodig heeft, is een figuurzaag, houtlijm en een hout vijltje. Wekelijks is er een nieuw deel van het bouwpakket op te halen in het ‘t Fredehûs (voorheen t’ Haske). Dit ligt klaar in de hal bij de hoofdingang.

In de etalage aan de Van Swinderenstraat 14 te Balk is wekelijks te zien hoe het skûtsje er uit komt te zien als u de stappen volgt.   

Voor ondersteuning tijdens het bouwen kunt u contact opnemen met de heer Harrie Schadenberg via 0514 603051   

Wilt u wel graag een bouwpakket ontvangen, maar kan of wilt u het huis niet verlaten? Neem dan ook contact op met de heer Schadenberg of met Frank Timmerman, Buurtwerker Sociaal werk de Kear, 06-51291262.

Dit initiatief zal verder de richtlijnen volgen van het RIVM.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.