Wie zijn wij?


De buurtverbinders van “DFMcentraal.nl” heten je van harte welkom op deze site.
Wij zijn enthousiaste inwoners van de gemeente De Fryske Marren. Deze gemeente heeft samen met Mijnbuurtje een aantal vrijwilligers opgeleid om jou als bewoner te helpen en eventueel te verbinden met andere bewoners.

Wij maken verbindingen tussen de mensen in de buurten/wijken en met de vele maatschappelijke initiatieven die onze gemeente rijk is. Samen bereik je tenslotte meer dan alleen. Betrokkenheid, daar gaat het ons om.
Op dit online digitale “dorpsplein” kunnen alle inwoners uit onze gemeente informatie/nieuws delen. Het gaat dan om bijvoorbeeld agenda, prikbord, nieuws, hulp vragen/aanbieden, het aanbod van vrijwilligerswerk, maar ook buurtverhalen/-foto’s , buurtverbeteringen enzovoort.

Naast 'online' zul je ons ook 'offline' kunnen ontmoeten.

De buurtverbinders helpen bij het gebruik van de site, stimuleren bewoners en organisaties om ook mee te doen en vormen de redactie van de site met als doel het beheren en verbindingen leggen tussen bewoners onderling en tussen bewoners en organisaties. 

Nieuws is hierbij een ondersteunende factor. Wij brengen bewoners graag op de hoogte van allerlei activiteiten die met verbinden en maatschappelijke betrokkenheid te maken hebben. Weten wat er in je buurt gebeurt is namelijk een voorwaarde voor het betrokken kunnen zijn bij je eigen buurt.
Naast dat wij bewoners graag op de hoogte brengen van activiteiten, heb jij als inwoner hierin eigenlijk de belangrijkste rol als plaatser van berichten, activiteiten, enz. Jij bent immers op de hoogte van de activiteiten die in jouw buurt plaatsvinden!

We zouden het leuk vinden als je na het lezen van de spelregels (zie onderaan de pagina) je profiel aanmaakt en ook meedoet! Dan kunnen wij en alle deelnemers van “DFMcentraal” ook jou leren kennen! 

Tanja Kombrink

Ypie Kroes

Ruud Kooke

Heb je een vraag? Neem contact met ons op via info@DFMcentraal.nl of spreek ons persoonlijk aan.